DTI Hungary investe sul conformal coating

La tecnica del conformal coating prevede la dispensazione di un film protettivo plastico trasparente (solitamente formato da resine sintetiche) che aderisce perfettamente alla scheda assemblata, con uno spessore che solitamente varia da 25 μm a 150 μm (micrometri) anche in funzione del materiale utilizzato.

Il fine principale è quello di fornire una protezione contro diversi fattori ambientali che possono influire negativamente sulla funzionalità di schede elettroniche ed aumentare l’isolamento elettrico delle nostre schede elettroniche (tutte le applicazioni dove il conformal coating è presente, aumentano il loro isolamento).

Tali fattori possono essere principalmente l’umidità, vapori di varia natura, sporcizia presente nell’ambiente, polveri conduttive in sospensione, ambienti salini, corrosione etc etc…
Il conformal coating inoltre migliora la protezione delle schede nei confronti di cicli termici e gli shock meccanici.

Per questo investimento DTI Hungary si è aggiudicata un finanziamento dall’istituto dell’industria Ungherese.

Az alakkövető bevonatolás technológia azt jelenti, hogy a berendezés egy (szintetikus ragasztóanyagokból álló) tökéletesen tapadó átlátszó műanyag védőréteget adagol a panelra, a réteg vastagsága a használt anyagtól függően általában 25 µm – 150 µm (mikrométer).

A technológiának az a célja, hogy védelmet biztosítson a különböző környezeti tényezők ellen, amelyek negatívan befolyásolják az elektronikai panelek működését, továbbá, hogy növelje az elektronikai panelek elektromos szigetelését (valamennyi alkalmazási mód, ahol jelen van az alakkövető bevonatolás, növeli az elektromos szigetelést). Az ilyen környezeti tényezők közé tartozik főként a nedvesség, a különböző gőzök, a környezetben előforduló szennyeződések, fémreszelékek, sóoldatos közegek, stb.

Az alakkövető bevonatolás ezenkívül javítja a panelek védelmét a termikus változásokkal és mechanikai hatásokkal szemben.

Ennek a beruházásnak a megvalósításhoz a DTI Hungary Kft elnyert egy Európai Uniós pályázati támogatást a magyar kormánytól.